sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Jäsenkirje 1/2011

Suomen sanataideopetuksen seura ry


Hyvät yhdistyksemme jäsenet, 

oikein hyvää alkanutta vuotta 2011 kaikille! 


Syyskokous päätti pitää jäsenmaksun (25 euroa) ennallaan, mutta päätti myös 50 euron suuruisesta vapaaehtoisesta kannatusmaksusta, jonka voi suorittaa Nordean tilille 151930-136800 jäsenmaksun yhteydessä. Muista käyttää viitenumeroa jäsenmaksun yhteydessä! Maksathan vuoden 2011 jäsenmaksusi heti, niin ei tarvitse enää loppuvuonna miettiä, tuliko maksu hoidettua vai ei…

Hakkeroinnin vuoksi seuran kotisivut ovat vielä jonkin aikaa suljettuna, ja väliaikaiset blogipohjaiset sivut löytyvät osoitteesta sanataideseura.blogspot.com. Myös vanhalla osoitteella www.sanataide.fi pääsee sujuvasti uusille sivuille. Toivotaan jäsenten aktiivista osallistumista ja keskustelua, toiveiden, ehdotusten ja kokemusten esittämistä – kaikkia niitä asioita, joita koette tärkeiksi asioiksi jäsenten kesken keskustella!

Sivulla tiedotetaan myös ajankohtaisista asioista, kuten eri tilaisuuksista. Jos sinulla on jokin sanataiteeseen liittyvä ajankohtainen tapahtuma ja toivot sille laajempaa huomiota, ota yhteyttä Anu Partaseen tai Vilja Itkoseen (yhteystiedot alla), niin toimitetaan tilaisuus kaikkien jäsenten nähtäville. Myös Facebook-ryhmä toimii tiedotus- ja kommenttikanavana edelleen.


Uusi hallitus valittiin Orivedellä 
Syyskokous pidettiin Oriveden Opistolla 20.11.2010 kansainvälisen luovan kirjoittamisen seminaarin yhteydessä. Kiitos Oriveden Opistolle järjestelyistä, etenkin Johannes Keltolle ja Reijo Virtaselle! Orivedellä on mainio tunnelma, siitä jälleen tuli hieno osoitus.

Ensi vuoden hallitukseen syyskokous valitsi Ulla Pötsösen Joensuusta, Maarit Heikkisen Helsingistä, Reijo Virtasen Orivedeltä, Mark Mallonin Helsingistä, Michelle Mattfolkin Helsingistä, Elina Tihisen Oulusta ja Anu Partasen Parikkalasta Seuran uudeksi puheenjohtajaksi ryhtyy Maarit Heikkinen, joka toimii Vantaan sanataidekoulun vastaavana ohjaajana. Tervetuloa Maamille lämpöiseen sanataiteen syliin! Taiteiden perusopetusliiton TPO ry:n edustajana jatkaa Aulikki Rundgren Vantaalta ja paikallisjaostossa Pia Niskanen Jyväskylästä.

Hallintoasioista todettiin, että kevätkokous pidetään helmi-huhtikuussa ja syyskokous loka-joulukuussa. Uusi hallitus kokoontuu ensimmäisen kerran 5.2.2011 Hämeenlinnassa.

Jäsenlehtemme Sanaaja ilmestyy vuoden aikana 3-4 kertaa. Seuraava lehti ilmestyy maalis-huhtikuun aikana. Toivottavasti jäsenlehti voisi kehittyä yhä monipuolisemmaksi ja kiinnostavammaksi lehdeksi; se riippuu paljon myös teistä hyvät jäsenet! Juttuehdotuksia ja/tai varsinaisia juttuja kuvien kera toivotaan ja kaivataan.

Ja seuran oma, nuorille suunnattu valtakunnallinen nettisanataidekoulu Särmä aloittaa toimintansa tässä kuussa. Tiedusteluihin vastaa Vilja Itkonen (vilja.itkonen@gmail.com)


Miten sanataidetta opetetaan? -seminaari 5.2.2011 


Koulutusseminaari järjestetään Hämeenlinnan kaupunginkirjaston musiikkisalissa helmikuun 5. päivänä klo 10-15. Teemana kaikille avoimessa seminaarissa on Miten sanataidetta opetetaan? Tiedossa on mielenkiintoinen sanataiteen päivä, jonka tarkempi ohjelma on erillisenä liitteenä. Päivän aikana seminaariväki saa hyviä eväitä omaan sanataideohjaukseen, verkostoitumismahdollisuuksia ja käytännön kipinöitä esimerkiksi oman opetustyön kehittämiseen ja oman persoonallisuuden tutkimiseen opetustyössä. Päivi Haanpää suunnittelee sanataideohjaajille uutta oppikirjaa juuri kyseisestä teemasta, joten tiedossa on tuhdisti asiaa. Seminaarin yhteistyökumppanina on Hämeen taidetoimikunta.Vuoden sanataideteko Jyväskylään 
Suomen sanataideopetuksen seura ry. on myöntänyt ”Vuoden sanataideteko
2010” -tunnustuksen Jyväskylän kansalaisopiston sanataidekoululle.
Tunnustus on arvoltaan 200€, ja se jaetaan sanataideseminaarissa Hämeenlinnassa 5.2.2011.

Määräaikaan mennessä hallitus sai yhteensä seitsemän ehdotusta. Jyväskylän kansalaisopiston
sanataidekoulun toiminnan käynnistyminen syksyllä 2010 oli ehdotuksista konkreettisin. Raati nostaa hattua erityisesti Jyväskylän kansalaisopiston sanataidekoulun suunnittelijaopettaja Pia Niskasen päämäärätietoiselle ja peräänantamattomalle sanataidetyölle, jonka
ansiosta sanataiteen perusopetus on vakiinnuttanut asemansa Jyväskylän
seudulla.

Vuoden sanataideteko -tunnustus myönnettiin tänä vuonna toisen kerran. Muita ehdotuksia tunnustuksen saajiksi olivat keskisuomalainen Unelmapaja-hanke, forssalainen Otteita elämästä -projekti, Suokukko-nettisivusto sekä Aulikki Rundgrenin, Taija Tuomisen ja Jouni Tossavaisen työ suomalaisella sanataidekentällä. Kiitos kaikille ehdotuksen lähettäneille ja lämpimät onnittelut Jyväskylään!

Toivomme kaikille jäsenille miellyttäviä ja kehittäviä hetkiä sanataiteen parissa!

yhteydenotot: Anu Partanen (anu.partanen(ät)wippies.com 040 8244256) ja Vilja Itkonen (vilja.itkonen(ät)gmail.com)

1 kommentti:

  1. Onnea Jyväskylän kansalaisopiston sanataidekerholle!
    Terveisin Sirkka Laine/Sanarummun vetäjä
    sirkkalaine3@gmail.com

    VastaaPoista