maanantai 7. helmikuuta 2011

Hämeenlinnassa vaihdettiin kuulumisia

Hämeenlinnan seminaari onnistui hyvin lauantaina. Vaikka ohjelma olikin melko tiukka, jäi aikaa onneksi tärkeimmälle eli jäsenten väliselle kuulumisten vaihtamiselle. Jäsenet toivoivat erilaisten ohjausharjoitteiden vaihtoa eli eräänlaista tehtäväpankin perustamista, jossa voitaisiin vaihtaa erilaisia harjoituksia ja kokemuksia hyvistä aiheista ja harjoituksista jne. Tämähän olisi tietenkin hyvin toivottavaa toimintaa, sillä sanataidekoulujen ja -kerhojen vetäjät painivat usein saman kysymyksen parissa: mitähän sitä huomenna tehtäisiin..
Aiheesta toivottiin jopa ihan erillistä seminaaria, joten siihen varmaan sitten palataan viimeistään vuoden päästä.

Yöstäjän Anna Isoaron puheenvuoro oli mahtavan konkreettinen ja täynnä kokemuksen ääntä aiheesta, kun kaikki on jo kertaalleen teini-ikäisten sanataidekonkareiden kanssa kokeiltu. Vauvapajassa oli kolme onnellista osallistujaa - ja meillä muilla sitäkin hienompia oivaltamisen hetkiä vauvan kokonaisvaltaisesta sanataiteen kokemisesta.

Anitta Toivion vetämän kuvataidepaja oli iltapäivän viimeisenä pajana kiintoisa, mutta aikataulujen sekaantumisten vuoksi (sama ongelma kuten monesti muulloinkin: liikaa ohjelmaa ja liian vähän ruokailuun aikaa..) anti jäi hieman keskeneräiseksi. Käsitys siitä, mitä kuvien käyttö itsetutkiskelun menetelmänä voi olla, tuli kuitenkin kokeneen vetäjän ansiosta hyvin esiin - kiitos siitä Anittalle!
Jatketaan Sanaajassa aiheesta lisää, mutta olisi kiva, kun muutkin jäsenet te rohkenisitte kirjoittaa, millaisia kokemuksia, tuntemuksia seminaari herätti!

Anu

2 kommenttia:

 1. Kiitos seminaarista! On aina hauskaa jälkeenpäin miettiä, mikä oli tärkeintä antia. Tiedollista puolta saatiin mukavasti, ja erityisesti Anitta Toivion paja jätti uusia ideoita omassa työssä sovellettavaksi. (Tai no, sovelsinkin jo...)

  Kuten usein, tälläkin kertaa merkityksellisimmiksi nousivat kollegoiden tapaaminen ja eräästä ohimennen mainitusta projektista versonut uusi idea, jota aion nyt vaalia, mietiskellä ja kasvattaa. Ituja, kyllä. Toivottavasti verso menestyy ja pääsee vielä täyteen mittaansa.

  Hämeestä tervehtäen,
  Päivi

  VastaaPoista
 2. Päivi jatkaa... jostain syystä en saanut blogilinkkiä näkyviin, mutta tässäpä uusiksi: http://phaanpaa.vuodatus.net/

  VastaaPoista