tiistai 5. helmikuuta 2013

Uuden hallituksen kokous Pukstaavissa

Suomen sanataideopetuksen seuran 2013 hallitus järjestäytyi Sastamalassa, Pukstaavissa. Pukstaavi on
Suomen kirjainstituutin säätiön ylläpitämä valtakunnallinen museo, joka on erikoistunut suomalaisen kirjan ja kirjallisuuden kulttuurihistoriaan. Se sijaitsee vanhassa apteekkarin talossa Sastamalan keskustassa. Hallituksen jäsenvastaava Outi Lähteenlahti ehdotti kokouksen järjestämistä tässä ihastuttavassa ympäristössä. Hän työskentelee talossa projektityöntekijänä, Virkeyttä vanhuksille –hankeessa. Vuoden 2013 hallitus järjestäytyi valoisassa tapahtumasalissa. Tapahtumasali sijaitsee museon päädyssä, entisessä apteekkisalissa. Apteekin ajoista muistuttavat 1920-luvulla rakennettu komea palkkikatto, Marttilankadulle avautuvat suuret ikkunat ja erillinen sisäänkäynti. Vanhanajan tunnelmaa luo kaunis kukkatapetti.

Vierailimme Pukstaavin päänäyttely, jossa oppaina toimi Outi ja hänen kolmevuotias poikansa Joonatan. Näyttely kertoo suomalaisen kirjan tarinan inkunaabelista e-kirjaan. Kirjaa lähestytään näyttelyssä sekä esineenä että ilmiönä. Keskiöön nostetaan ihmiset, joiden kautta tarkastellaan kirjojen tuotantoa, välitystä ja vastaanottoa ennen ja nyt. Näyttely havainnollistaa, miten keskeinen rooli kirjoilla on ollut ja on edelleen suomalaisessa yhteiskunnassa ja tavallisten ihmisten arjessa.
Pukstaavin päänäyttely kertoo suomalaisen kirjan kulttuurihistoriasta ihmisläheisesti ja innostavasti, erilaiset kävijät huomioiden. Erityisesti näyttelyssä halutaan sytyttää lukukipinä lapsissa ja nuorissa.
Pukstaavissa ”Saa koskea!” (Jee, mahtavaa!)
Pääsimme myös tutustumaan eri aikakauden kirjailijoihin sohvahuoneessa valo- ja videokuvana sekä kuuntelemaan runoja runokulmassa.
Kerta kaikkiaan mainio matka!

http://www.pukstaavi.fi/fi/etusivu.html


Terveisin,
Maami Heikkinen
Ssos; puheenjohtaja

Kuvat: Outi Lähteenlahti
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti