perjantai 23. maaliskuuta 2018

Kirjalitta-festivaali vuoden sanataideteoksi 2017


Suomen sanataideopetuksen seura on valinnut vuoden 2017 sanataideteoksi Kirjalitta-festivaalin. Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalittaa on järjestetty Tampereella vuodesta 2015 alkaen. Tapahtuman järjestävät Lastenkirjainstituutti ja Sanataideyhdistys Yöstäjä yhdessä tamperelaisten ja valtakunnallisten kirja- ja lastenkulttuuritoimijoiden kanssa. Festivaali paneutuu ajankohtaiseen aiheeseen: se etsii lasten ja nuorten luku- ja kirjoitusharrastukselle tilaa niin kaupungin katukuvasta kuin sosiaalisesta mediastakin.

Festivaali tavoittaa sanataideharrastuksen ytimen: festivaalin ohjelma on osallistavaa ja ennakkoluulotonta. Festivaali tarjoaa perheille ja nuorille mahdollisuuksia tarttua itse kirjaan, tehdä tarinoita ja kohdata kirjailijoita. Esillä ovat olleet niin lasten omat tekstit kuin erilaiset näyttelyt. Vuonna 2017 järjestettiin muun muassa nuorten sanataideharrastajien arkaluontoisia tekstejä esittelevä näyttely ”Tätä en aikuiselle lukisi”.

Kaikki Suomen sanataideopetuksen seuran saamat ehdotukset vuoden sanataideteoksi olivat erinomaisia, ja seura painotti valinnassa sanataiteen tunnetuksi tekemistä. Lisäksi haluttiin tuoda esille sanataiteen alueellista saatavutta ja palkita ehdokas alueelta, jolle kyseistä palkintoa ei aiemmin ole myönnetty.

Palkintosumma, 365 euroa, muistuttaa sanataideharrastuksen mahdollisuuksista. Vuoden jokaisena päivänä Suomen sanataidekouluissa, -ryhmissä ja -tapahtumissa kirjoitetaan tarinoita, tehdään kirjavinkkivideoita, runoillaan ja räpätään.

0400 564 046 (Pia Krutsin)/ 050 549 5037 (Jasmine Westerlund)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti